סלט כרוב ושמנ"ז
מצרכים:
- 1 ראש כרוב בגודל בינוני (2 ק"ג בערך), לבן או אדום
- כפית מלח שולחן
- מיץ לימון
- שמן זית
- רבע כוס כוסברא קצוץ
- חופן פקאן
אופן הכנה:
- חותכים הכרוב לרצועות דקיקות ומעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים את המלח לרצועות הכרוב שבקערה ומערבבים היטב. מועכים את הכרוב עם הידיים כדי שהמלח יספג היטב
- משהים 30-40 דקות, במהלכן הכרוב מתרכך ומגיר נוזלים. אם חם בחוץ, אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומשרים במקרר.
- מוסיפים את הכוסברא, פקאנים, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם