עוגת שמן זית
רכיבים
7 כפות חמאה ,
1 3/4 כוסות קמח ,
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
3 כפות חלב מלא, בטמפרטורת החדר
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 לימונים או מנדרינות – מגורד דק
הכנה
שלב 1
מחממים את התנור ל 350 מעלות.
מורחים בחמאה את התבנית
שלב 2
לתוך קערה בינונית, לנפות יחד 1 3/4 כוסות קמח, אבקת אפייה ומלח. בקערה בינונית אחרת, מוציאים את החמאה המומסת עם שמן הזית והחלב.
שלב 3
בקערה גדולה, באמצעות מערבל כף יד, מכים את הביצים עם הסוכר והדרים עד שהם מתעבים, כ 3 דקות.. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ 30 דקות, עד שהעוגה היא חום זהוב והצד מתרחק מהמחבת. מעבירים את העוגה למעמד ומניחים להתקרר לפני ההגשה.
לבחיתכם אם לקלף את החלק החיצוני, למראה קלאסי יותר (כמו בתמונה) או להגיש AS IS.
בתאבון!