קדירת בקר וזיתים בשמן זית

חומרים לארבע מנות:

1 נתח כתף בקר
חצי כוס שמן זית
בקבוק יין לבן
כפית סילאן
1 בצל
1 גמבה
1 ענף סלרי
4 שיני שום
2 ענפי רוזמרין
5 גבעולי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
2 כוסות ציר בקר 
5 תפוחי אדמה
100 גרם פול ירוק
150 גרם זיתים ירוקים, ללא חרצנים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבשר, מסירים את השומן מהנתח החותכים אותו לקוביות.
2. מקלפים את הגזר והבצל וחותכים לקוביות גדולות, מנקים את ענף הסלרי וחותכים גם לקוביות גדולות.
3. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל ומשחימים בסיר עם שמן זית.
4. מוציאים את הבשר מהסיר, ובמקומו מטגנים כ-3 דקות את הבצל, גמבה וסלרי, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הציר, השום, הרוזמרין, עלי הדפנה, גבעולי הפטרוזיליה והסילאן. מכסים ואופים בתנור כשעתיים.
6. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ושמים בכלי עם מים קרים.
מבשלים את הפול במי מלח רותחים כ30 שניות ומצננים בקערה עם מי קרח. מקלפים את פולי הפול ושומרים. 7. כעבור שעתיים מוציאים את הבשר מהתנור ומעבירים אותו לסיר אחר, מסננים את הרוטב ומוסיפים את תפוחי האדמה ואת הזיתים ללא החרצנים. מוסיפים מעט מים אם אין מספיק נוזלים בסיר, מכסים ומחזירים לעוד כ-40 דקות בתנור.
8. כשהבשר מוכן מוסיפים את הפול המקולף, ומבשלים כ-5 דקות יחדיו. מתקנים תיבול ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *